Wesela

Tradycyjne powitanie – chlebem i solą

Toast powitalny

Danie pierwsze: (1 porcja/os., 1 pozycja do wyboru)

– Rosół z domowym makaronem
– Krem z pomidorów
– Krem z brokułów i pora
– Krem z białych warzyw

Danie główne: (4 porcje/os., 5-6 pozycji do wyboru)

– Pieczona karkówka nadziewana wędzonymi śliwkami
– Zrazy wołowe z farszem (dopłata+5zł)
– Kotlet wieprzowy szwajcar
– Tradycyjny kotlet wieprzowy
– Rogal schabowy nadziewany pieczarkami
– Zraz wieprzowy tradycyjny
– Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami
– Żeberka pieczone w sosie
– Polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwką w boczku wędzonym
– Kotlet devolay z puszystym masełkiem i pietruszką
– Roladki drobiowe faszerowane grzybkami w sosie serowym
– Cordon Blue
– Udziec kurczaka faszerowany
– Kotlet drobiowy zapiekany serem z ananasem
– Sznycel drobiowy w złocistych płatkach
– Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i serem feta
– Roladki drobiowe faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej
– Łosoś na puree z selera/ na sosie porowym (+5zł)
– Pstrąg z duszonymi warzywami
– Sola zapiekana w szynce parmeńskiej podawana z zieloną fasolą

Dodatki: (3porcje/os.) – 3 pozycje do wyboru

– Ziemniaki gotowane, frytki, kulki puree, ziemniaki pieczone, pierogi ze szpinakiem, kluski śląskie
– Surówka z marchwi, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z białej kapusty, marchewka z groszkiem, surówka z modrej kapusty, buraczki, kapusta biała zasmażana, kapusta czerwona na ciepło, warzywa na parze (mix)

Deser: (1 porcja/os.)

– Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
– Kawa sypana serwowana do deseru
– Kawa rozpuszczalna serwowana na stołach
– Ciasto z Cukierni Staropolskiej ( 2 kostki ciasta/os.) na stołach przez 1.5 h

Zakąski: (4porcje/os., 8-10 pozycji do wyboru)

– Staropolski schab wieprzowy nadziewany morelami/śliwką w galarecie
– Schab z chrzanem w glazurze
– Ryba w sosie greckim
– Szynka nadziewana szparagiem w galarecie
– Szynka po rusku
– Tymbaliki drobiowe/Terrina drobiowa
– Tymbaliki rybne
– Deska Szefa: wędzonki, kiełbasy wiejskie/mix serów z winogronem i bakaliami
– Rolada ze szpinaku z wędzonym łososiem
– Tatar wołowy z cebulą i ogórkiem kiszonym
– Tatar ze śledzia
– Dorsz w zalewie słodko-kwaśnej
– Pstrąg w galarecie
– Babeczka z pastą z kremowego serka i awokado oraz z wędzonym łososiem
– Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem/pieczarkami, papryką, serem
– Mini tortille
– Sałatka brokułowa z winogronem, serem feta i słonecznikiem
– Sałatka z selerem naciowym, wędzonym kurczakiem i kukurydzą
– Sałatka grecka
– Sałatka z grillowanym kurczakiem
– Sałatka z tuńczykiem
– Sałatka meksykańska

Dania na ciepło: ( 3 porcje/os., 3-4 pozycje do wyboru)
Ok. godz. 23.00:

– Szaszłyki drobiowe z boczkiem, cebulką i czerwoną papryką
– Zapiekana pierś z serem mozzarella i pomidorem
– Udko kaczuszki z kluskami lanymi i czerwoną kapustą (+5zł)
– Golonka z kapustą zasmażaną

Ok. godz. 1.00

– Bigos z białą kiełbasą
– Gulasz wieprzowy serwowany z ryżem/kaszą
– Barszcz czysty z pasztecikiem
– Żurek Staropolski
– Zupa Gulaszowa
– Flaczki wołowo-wieprzowe

Ok. godz. 2.30

– Barszcz czysty z pasztecikiem
– Żurek Staropolski
– Zupa Gulaszowa
– Flaczki wołowo-wieprzowe

Dzieci do lat 3 gratis, dzieci do lat 8 -50%, zespół muzyczny/Dj/ kamerzysta/fotograf – 30% zniżki

Dodatkowo w cenie:

Pokój dla nowożeńców, bezpłatny parking, pomoc i doradztwo w organizacji wesela, klimatyzowana sala z pełną obsługą kelnerską, tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą, lampka szampana dla każdego z gości, kawa, herbata , woda niegazowana z cytryną, soki (pomarańczowy, jabłkowy- bez ograniczeń), białe pokrowce na krzesła

Cena nie zawiera:

Alkoholu, tortu weselnego, napojów gazowanych, dekoracji Sali

Za dodatkową opłatą proponujemy:

– Fontannę czekoladową z owocami
– Owoce świeże
– Słodki bufet: babeczki , mini deserki
– Prosiak pieczony faszerowany kaszą
– Szynka pieczona w całości
– Indyk faszerowany z żurawiną
– Stół wiejski z tradycyjnymi wędlinami, kiełbasami, smalcem, ogórkami i chlebem
– Możliwość skorzystania z ekranu telewizora o określonej godzinie
– Organizujemy poprawiny – 70 zł/os.
– Cena zawiera: porcję zupy, porcję mięsa oraz pozostałe jedzenie z wesela
– Nie organizujemy wesel w Święto Bożego Narodzenia i Wielkanoc
– Posiadamy stoły okrągłe i prostokątne.
– Nasza baza noclegowa mieści 22 miejsca z wyłączeniem pokoju Pary Młodej
– Koszt noclegu/os.- 70zł , cena dostawki 40zł , śniadanie 20 zł/os.

Kalendarz wolnych terminów oraz cennik udostępniony zostanie po złożeniu zapytania na e-mail: danslaw1970@interia.pl
Sławomir Zabłocki
tel. 781642009
e-mail: szlachecka@interia.pl